Íme néhány tipp, amelyek segítségével könnyebben megtalálhatjuk az elveszett apró tárgyainkat!

0
141
kulcs

Szemüveg, pénztárca, kulcs – ezekben a mindennap használatos tárgyakban van egy közös pont, méghozzá az, hogy hajlamosak vagyunk a lakás szinte bármely pontján elveszteni őket. Van, akinél csupán egyszer-egyszer fordul elő, de vannak köztünk olyanok is, akik már szinte krónikus kulcselhagyónak minősülnek.

Mi egyébként az utóbbiak táborát erősítjük, ezért is örültünk annak, amikor az Otthonok & Megoldások tippek rovatában belefutottunk egy olyan cikkbe, amelyben az írók 5 igazán hasznos tippet osztottak meg velünk azzal kapcsolatban, hogy mit érdemes tennünk, ha folyamatosan elhagyjuk a kulcsunkat. 

Nézzünk is meg most őket részletesebben!

A cikk írói elsőként Newton törvényére hívták fel a figyelmet, miszerint amelyik tárgyra nem hat mozgató erő, az nyugalmi állapotban is marad. Vagyis, ne azzal kezdjük, hogy egyből a keresésére indulunk, hanem álljunk meg, és gondoljuk végig, hol, hányféle helyen szoktuk hagyni, amikor belépünk a lakásba. Valószínűleg a kulcsunk most is ugyanott lesz majd.

Ezt követően pedig arra biztattak, hogy készíttessünk kifejezetten a kulcsok tárolására alkalmas tárgyat, ami lehet egy díszes süteménytálka vagy akár egy falra szerelhető akasztó, és ügyeljünk arra, hogy minden alkalommal, amikor hazaérünk, ezt használjuk a kulcs tárolására. 

Továbbá az is egy jó módszer lehet, ha teszünk egy emlékeztető post-it-et a bejárati ajtóra, hogy bebiztosítsuk ezzel a távozás előtti utolsó gondolatokat.

De egyébként manapság már léteznek olyan kütyük, amelyek kifejezetten a gyakran használt tárgyak detektálására lettek kifejlesztve. Ott van például a Tile, amely egy, a mobilunkra telepített alkalmazással összeköthető Bluetooth-os kereső. Ezáltal nemcsak a telefonunkat tudjuk „megcsörgetni”, hanem a lakáskulcsot vagy akár a hitelkártyát is.

Ha a házon kívül is hajlamosak vagyunk elveszteni a kulcsot

Amennyiben a házon kívül hagyjuk el a kulcsunkat, akkor az már jóval kellemetlenebb dolog, de szerencsére erre is létezik egy praktikus megoldás, ami nem más, mint a klasszikus, színes nyakba akasztható kulcstartó szalag használata, melyen minden fontosabb használati tárgy elhelyezhető.

Amennyiben egyik módszer sem válik be

Ha a fentebb említett tippek közül egyik sem bizonyul hatékonynak, akkor célszerű a klasszikus trükköknél maradni. Ilyen lehet például az, hogy elhelyezünk takarásba néhány pótkulcsot a ház közelében. Remek rejtekhely lehet például egy hatalmas virágláda, vagy egy nagy kőnek az alja. 

A fentebb leírt tippek nagyon hasznosnak bizonyultak számunkra. Reméljük, hogy az olvasóink is ugyanúgy fognak vélekedni velük kapcsolatban, és végre felül tudnak majd kerekedni az apró használati tárgyak folyamatos keresgélésén.