A színek hatalma a bútorok esetében is tetten érhető!

0
51
színek hatalma

Míg korábban nem igazán tulajdonítottak jelentőséget annak, hogy milyen színű bútor melyik helyiségbe kerül, addig ma már komplett tudomány foglalkozik azzal, hogy a színek milyen hatást gyakorolnak az életünkre.

Mivel ma már minden bútort számtalan színkombinációban meg lehet vásárolni, ezért igencsak megnőtt a létjogosultsága annak, hogy mélyrehatóbban foglalkozzunk ezzel a témával. Éppen ezért mai cikkünkben azt próbáljuk körbejárni, hogy milyen színeket érdemes választani, ha bizonyos hatásokat szeretnénk elérni.

Megvan a helye a vidámságnak, a csacsogásnak!

Akadnak olyan bútordarabok, amelyeket ha meglátunk, azonnal egy ízes baráti beszélgetés ugrik be. Ilyen többek között a premiumbutor.hu-nál kapható színes bárszékek bármelyik darabja. Kit ne csalogatna egy élénkzöld vagy királykék bárszék, pláne, ha egy kényelmes, a székek magasságához passzoló asztalon ott gőzölög egy csésze kávé vagy tea?

Éppen ezért az élénkebb színeket csakis olyan helyiségekbe ajánljuk, ahol zajlik az élet. Ilyen lehet többek között az étkező, az előszoba vagy a nappali.

De kell egy hely, ahol lecsendesedhetünk!

Azonban a hálószobában már vétek volna ezeket a színeket dominánssá tenni, hiszen ezek a zajos színek szinte felráznak minket, hiába, hogy éppen pihenni szerettünk volna. Ezért aztán a hidegebb árnyalatok, a zöld és a kék különböző variációi lesznek az ideálisak a hálószobába, hiszen ezek lesznek azok, amelyek lecsendesítenek, megnyugtatnak. 

Ha tehát az alvásra kijelölt helyiség falaira keresünk színt, akkor mindenképpen kerüljük a harsány, hivalkodó árnyalatokat! Helyette inkább keressünk kellemes zöld franciágyakat a fent említett webáruházban, és garantáltan pihentető alvásban lesz részünk!

Pihenés nélkül ugyanis nincs kreatív energia!

Köztudott, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás nélkül nincs teremtő erő, a kreativitásnak is lőttek. És szintén ez a helyzet akkor is, amikor a nem oda való, nem oda illő szín kerül a dolgozószoba vagy a dolgozósarok falaira.

A meleg színek nem csupán hívogatóan hatnak, de még serkentik is a kreativitást, így mindenképpen az ilyen árnyalatok közül kell kiválasztani azt, amelyik leginkább elnyeri a tetszésünket! Akár egy színes forgószék vagy egy színes íróasztal is kiválóan megteremtheti a munkára alkalmas hangulatot.

Mindenki válasszon a saját ízlése szerint!

Talán mondani sem kell, de a nap végén egy a lényeg: annak kell, hogy tetsszen a megalkotott látvány, aki azok között a falak között fog élni. Így bármit is mond a tudomány, ha úgy érezzük, hogy a hálószobánknak pirosnak kell lennie, akkor nincs mese, irány a Prémium bútoráruház, és minél több piros bútort válogass össze, választékban nem lesz hiány.

Akárhogy is döntünk, mindenképpen izgalmas kalandban lesz részünk, hiszen az otthonteremtés mindig egy csodálatos folyamat!