Ezek a társasok jöttek ki 2022-ben: az elmúlt év sikerei

0
279
társasjáték

Az emberek már évszázadok óta játszanak társasjátékokkal. Ahány társaság, annyiféle érdeklődési kör. Szerencsére manapság nem kell sokat tépelődnünk azon, hogy miképpen szerezhetjük be kedvenc játékunkat. A webshopok óriási árukészlettel dolgoznak, a játékgyártó cégek ezernyi variációban biztosítják számunkra a teljesen személyre szabott játékélményt.

Ha tehát egy bizonyos típusú játékot kedvelünk igazán, akkor azon a kategórián belül is rengetegféle termék vár ránk.

Évről évre színesedik a társasjáték felhozatal palettája, miközben az igazi klasszikusok is rendre frissített megjelenésben örvendeztetik meg a rajongókat. 2022 sem volt egy rossz év új társasjátékok terén.

Lássunk néhányat azok közül, melyek a legnagyobb sikert aratták tavaly a játékosok körében.

A hangulatteremtés úttörői

A Bűnügyi Krónikák termékcsalád izgalmas kiegészítővel bővült: a Noir a 40-es évekbeli Los Angelest idézi meg, azt a korstílust, ami ismerős lehet a számodra, ha a klasszikus krimik fanatikus rajongója vagy. Most te is belebújhatsz egy igazi, ballonkabátos, keményöklű és cinikus detektív bőrébe, és olyan helyszíneken nyomozhattok a csapatoddal, melyek bőven tartogatnak a számotokra meglepetést.

Ha már képernyőről adaptált hangulatról van szó, a Stranger Things furcsa világa most hozzátok is beköltözhet. A 2022-es társasjátékban az Elmenyúzó által hatalmába kerített emberek seregével szemben kell kiállnod  már ha az épelméjűek közé szeretnél tartozni; ugyanis megszállottként is küzdhetsz a játékban, te döntöd el, hogy melyik tábort erősítenéd a részvételeddel.

Könnyed, de mégis fejlesztő szórakozás

A Kulcskérdés egy igazi klasszikussal tér vissza: ki kell találnunk, hogy ki kicsoda. Az asszociációs játék amellett, hogy remekül szórakoztat, az egymásra figyelést és a kreativitást is fejleszti. Kitűnő partijáték lehet felnőtteknek, családi, vagy baráti társaságoknak.

A Senkiföldje egy népszerű témát hoz el számotokra. A civilizáció véget ért, egy posztapokaliptikus jövőben kell megküzdönötök az erőforrásokért és a túlélésért. A túlélés kulcsa pedig nálad van, mivel táborod minden tagjának élete a te döntéseiden múlik. Alaposan át kell gondolnod minden lépéseidet, és tudatos stratégiai gondolkodásmódot kell kialakítanod, hogy a játék végén a te birodalmad legyen a legnagyobb.

Közös családi játékélmény kutyabarátoknak

Ha imádod a négylábú barátaidat, és egy könnyed, szerethető családi társasjátékkal bővítenéd a kikapcsolódást szolgáló eszköztáradat, akkor a Kutyapark társasjáték lesz a megfelelő választás. Kedved szerint válogathatod össze a kutyakenneled lakóit, hogy aztán megfelelően gondoskodj róluk. Az egészséges, tápláló étrend mellett a kielégítő mozgás, a játék, a közösen eltöltött idő is kulcsfontosságú pont, mint egy igazi kedvenc esetében. Ezzel a társasjátékkal a gyermekek elméleti szinten is találkozhatnak azzal, hogy mit jelent jó gazdának lenni, mielőtt a gyakorlatban is helyt kellene állniuk a négylábúak gazdáiként.