Sokan közülünk nem megfelelő irodai székeket használnak. Ön nem teszi tönkre az egészségét?

0
66
iroda
0 0

A mai munkáltatók, akik minőségi és megbízható munkavállalókat szeretnének magukhoz vonzani, kiváló munkakörnyezetet kínálnak ennek érdekében. A hagyományos vállalatoknál ezért az irodai berendezések általában kielégítőek, a bútorok mindent megtesznek, amit kell, kényelmet nyújtanak az embereknek, és figyelembe veszik az egészségüket. Az otthon használt bútorok esetében azonban gyakran nem ez a helyzet. Spórolunk magunkon, és nem kis mértékben tönkretesszük a hátunkat, károsítjuk a lábunkat, túlzottan megterheljük a mozgásszervi rendszerünket.

Jó minőségű irodai széket szeretne, az Ön érdeke kell, hogy legyen

Tényleg az… Ha otthonról dolgozik, vagy saját kis irodája van, akkor azt is érdemes felszerelni, mint egy minőségi munkaadónak. Ez a legjobb módja a gerinc- és ízületi problémák, a fejfájás, a nyaki izomhúzódás megelőzésének… Tudja, mit kell tudnia az irodai székének, hogy „egészséges” legyen?

Az irodai szék kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy állítható magasságú üléssel rendelkezzen. Az is tanácsos, ha ergonomikusan formázott. A magasságállíthatóság azért fontos, hogy a lábát teljesen a padlóra tudja tenni, és ne csípje a térde alatti ereket. Ha ez megtörténik, a lábai nem vérzik megfelelően, ami hosszas ismétlés esetén kellemetlen egészségügyi következményekkel járhat. Az alacsony testmagasságú emberek egy lépcsőfokot, gerendadarabot vagy bármi mást is rögzíthetnek, ami biztosítja, hogy a lábuk megfelelő szöget zárjon be, amikor térddel együtt ülnek.

A székének karfával is rendelkeznie kell. A karoknak finoman kell támaszkodniuk az asztalon és a kartámaszokon, hogy ne lógjanak, de ne is „ássák be” magukat egészen az asztallap alá.

Ajánlott, hogy az irodai székeknek magas legyen a háttámlája, hogy bármikor hátradönthesse a fejét, és ellazíthassa a nyakizmait. Az ágyéki részen kiegészítő háttámlát is használhat, amelyet például kiválasztott gyógyszertárakban, rehabilitációs boltokban vagy bioboltokban lehet megvásárolni…

A kerekek nem szórakozásra valók

Úgy érzi, hogy az irodai székeken lévő görgők feleslegesek? Ne tévedjen! Ha van egy-két méterre az íróasztaltól, ahol dolgozol, egy nyomtató, egy irattartó szekrény, egy kerekeken guruló tároló, amit tetszés szerint mozgathatsz, ne állj fel, és tanulj meg a helyedre ülni. Különösen ott, ahol nincs szükség arra, hogy felállj, ne tedd meg. Kímélni fogod az ízületeidet, és különösen idősebb korban értékelni fogod a kerekek és a csúszás segítségét.

A görgőket a helyiség padlóburkolatának figyelembevételével válassza ki. Ha szőnyeg van a padlón, jobbak a nagyobb átmérőjű görgők. A kisebb és nagyobb átmérőjű görgők csempe- vagy linóleumpadlóhoz, illetve úsztatott padlóhoz alkalmasak. Ami a középpontokat illeti, jobb, ha azok fémből készülnek.

Ha túlsúlyos vagy hajlamos rá, tartsa szem előtt az irodai szék súlyterhelhetőségét. Csak így nem lesz kellemetlen baleset, amikor a szék megrepedhet, és egy része letörhet.

A Hawaj.hu oldalon kiváló minőségű irodaszékeket talál elfogadható áron. Nézze meg magának, és válasszon egyet, amelyik tetszik Önnek, és ugyanakkor megfelel mindannak, amire szüksége van.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %