A megfelelő jelöltek vonzásának módszerei

0
410
állás

Aki állást hirdet, nincs könnyű helyzetben, azonban vannak olyan módszerek, melyek megkönnyítik a toborzás folyamatát. Amikor kívülről keres valaki új munkatársat, érdemes olyan helyen hirdetnie, ahol az álláskeresők is jelen vannak.

A Lépés Magazin oldalon most ingyenes hirdetésfeladási lehetőséggel várják az ügyfeleket, így ha állást hirdetünk, érdemes itt megtenni. Ez a dinamikusan fejlődő, folyamatosan frissülő tartalommal bíró, érdekes és szórakoztató cikkeket felvonultató online magazin egyre több látogatót vonz, olyanokat is, akik épp állást keresnek.

A módszerek

A toborzás egyik kiváló módszere a közvetlen hirdetés, ami azt jelenti, hogy álláshirdetési weboldalakon, állásbörzéken vagy a szervezet saját karrieroldalán hirdetik meg az állást. Ez egyszerű és hatékony módja annak, hogy sok jelöltet elérjünk.

Kiváló toborzási módszer a munkavállalói ajánlásos toborzás. A módszernek az a lényege, hogy megkérjük a vállalat meglévő alkalmazottait, hogy ajánlják ismerőseiket az új pozíciókra. Ez jó módszer lehet a jó minőségű jelöltek gyors felkutatására, mivel a munkavállalók nem fognak olyan embereket ajánlani, akikről nem hiszik, hogy alkalmasak a munkára. Ez egy viszonylag költséghatékony módja a toborzásnak, bár a legtöbb vállalat egy kis bónuszt is kínál azoknak az alkalmazottaknak, akik sikeresen ajánlanak egy új alkalmazottat.

Van még egy toborzási módszer, amikor a korábbi alkalmazottakat keresi meg a vállalat, hogy felajánlja az újbóli felvételi lehetőséget. Tehát ez azt jelenti, hogy olyan személyt veszünk fel újra, aki korábban már dolgozott a vállalatnál, de jó viszonyban távozott, ez nagyon fontos. Távozhatott azért, mert máshol magasabb beosztást talált, vagy mert más ágazatban akart dolgozni. Az ilyen munkavállalók felvétele biztonságos és hatékony, mivel már ismeri a munkáltató a jelölt munkájának minőségét. A legnehezebb aspektusa pedig az, hogy a korábbi alkalmazottat meg kell nyerni valamivel, meg kell győzni, hogy miért éri meg elhagyni a jelenlegi munkájukat.

Lépés Magazin