Anyák napi ajándék szeretett édesanyánknak

0
634
anya és lánya

Az anyák napja a család egyik legfontosabb ünnepe, melynek során nem csupán az édesanyákat, hanem a nagymamákat is köszöntjük. Sokan úgy vélik, hogy egy modern kori hagyományról van szó, holott ez egyáltalán nem igaz. Méghozzá olyannyira nem, hogy egészen az ókorig kell visszamennünk az esemény eredetéhez.

Az anyák napja eredete

Az anyák napja ünneplése egészen az ókori görög történelemig nyúlik vissza, ugyanis a tavaszi ünnepségek keretein belül Hellász lakói megemlékeztek Rhea, vagyis Kronosz feleségéről, akit a görög mitológiában számos istenség anyjaként tartanak számon.

A kereszténység is ünnepelte az anyák napját, még pedig a nagyböjt negyedik vasárnapján, amikor Jézus Krisztus édesanyjáról, Szűz Máriáról emlékeztek meg. Angliában az ünnepet az összes anyára kiterjesztették. A családjuktól távol dolgozó munkások ezen a napon szabadnapot kaptak, hogy hazamehessenek megköszönteni édesanyjukat.

A 19. század végi Amerikában pedig azokat az édesanyákat tisztelték meg, akik a polgárháborúban elvesztették fiaikat, férjüket.

Hazánkban egy miniszteri rendeletet követően 1930-tól hivatalos ünnepnek számít az anyák napja, melyet május első vasárnapján ünneplünk, így nem fix, hanem mozgó esemény, mely minden évben más dátumra esik. A világ többi országában is általában májusban tartják meg az anyák napját, viszont Németországban, az USA-ban, Törökországban és egyéb államokban nem május első, hanem második vasárnapján.

Ajándékok ezen a különleges napon

Rengeteg alternatíva rendelkezésre áll, hogy édesanyád különlegesnek érezze magát ezen a napon. Illik valamilyen ajándékkal is megköszönteni, de az olyan gesztusok is sokat jelentenek, mint a közös programok, házi munka átvállalása vagy közös főzés. Ha csak kevés időt tudsz a mindennapokban együtt tölteni vele, akkor érdemes időt szakítani rá ezen a jeles napon.

Az anyák napi ajándék kapcsán érdemes a meglepetesem.hu webáruházba is ellátogatni, ahol nagyon sok szuper ötletet találsz. Az ajándékküldő szolgálat pedig rendkívül hasznos, ha messze élsz édesanyádtól vagy valamilyen okból kifolyólag nincs lehetőséged meglátogatni, viszont szeretnéd meglepni valamivel, hogy tudja, a távolból is gondolsz rá. Tekintsd meg a meglepetesem.hu webáruház kínálatát, melyben biztosan megtalálod, aminek édesanyád is örülne.