Hogyan csökkenthetem a légkondicionáló áram számlát?

0
560
légkondi spórolás

Összességében a legfontosabb dolog, amit tehet az otthonának hűtésére fordított energiaköltségek csökkentése érdekében, hogy gondoskodik arról, hogy ne a külsőt hűtse. Ha a háza nem vadonatúj, a hűvös levegő odabent valószínűleg kiszivárog az ajtók és ablakok hibás tömítésein, a rosszul szigetelt padláson és más apró réseken keresztül. A szigetelés akkor is hasznos, ha télen egy hűtő fűtő klíma berendezést használna a fűtésre.

Ezenfelül húzza be a redőnyöket, hogy csökkentse a napnak azt a képességét, hogy megváltoztassa otthona hőmérsékletét. Emelheti a hőmérsékletet is, ahelyett, hogy arra számítana, hogy a légkondicionálója 22 fokra hűti a házat, változtassa meg 24 fokra, mivel így kevesebb energiát használ. Pénzt is megtakaríthat, évente akár 10 százalékot vagy többet is. Végül pedig nem kell egész nap ugyanazt a beállítást tartania. Változtassa a beállításokat a nap különböző időszakaiban.

Ezután az új légkondicionálók a legújabb technológia és szabványok előnyeit élvezik. Ha előre többet fizet, az hosszú távon segíthet a megtakarításban, mivel az újabb modellek hatékonyabban végzik ugyanazt a munkát. Keresse a magasabb Energy Star minősítésű, 14-es vagy magasabb minősítésű opciókat.

Végül, ültethet néhány fát a háza köré, hogy árnyékot adjon otthonának. Egy intelligens termosztát sokkal könnyebben szabályozhatja a hőmérsékletet, és akár tíz százalékot is megtakaríthat az elektromos számláján. Ha nincs mennyezeti ventilátora, fontolja meg annak beszerzését, hogy jobban keringesse a levegőt. A meleg levegő felemelkedik, ezért ha el akarja kerülni a légkondicionálást, töltsön több időt az otthon alsó szintjein, ha erre lehetőség van a házában.

Lássuk be – vannak egyszerűbb módszerek a légkondicionáláson és az energiaszámlákon való spórolásra, mint körbejárni otthonát, kiszámítani a teljesítményt és kikapcsolni a csúcsidőszakokban.

Milyen alternatívái vannak a légkondicionálásnak?

A légkondicionálók annyira elterjedtek, hogy a legtöbb ember soha nem is gondol más lehetőségekre. Más típusú alternatívák az otthoni hűtésre :

  • Csatornamentes vagy mini-split légkondicionálók
  • Ablakegységek vagy hordozható légkondicionálók
  • Párologtató
  • Mennyezeti ventilátorok vagy földi ventilátorok
  • Geotermikus fűtés és hűtés (hőszivattyúként ismert)

Amennyiben régi, elavult készülékét újra tervezi cserélni, látogasson el a BuildAir Klíma Kft. weboldalára, ahol rengeteg költséghatékony, okos megoldás közül választhat: https://buildairklima.hu/