Hol tölthető fel az elektromos autó

0
542
elektromos autó töltő helyek

Általánosságban elmondható, hogy bárhol, ahol le tud parkolni az autójával, az egy potenciális töltőhely. Így elképzelhető, hogy az autója töltésére alkalmas helyek olyan változatosak, mint a ma kapható elektromos autómodellek.

Mivel a világ egyre inkább az elektromos mobilitás irányába mozdul el, a megfelelő elektromos autótöltő hálózatra soha nem volt még nagyobb szükség. Ennek megfelelően a kormányok és a városok világszerte jogszabályokat hoznak létre és ösztönzik a töltőállomások elhelyezését, miközben egyre több vállalkozás csapolja meg ezt az új piacot.

A nyilvánosan elérhető töltőállomások száma folyamatosan növekszik, és ez a tendencia a jövőben is folytatódni fog, hogy lépést tartson az elektromos járművek világszerte gyorsan növekvő elterjedésével.

A jövőben tehát, ahogy a töltőállomások világszerte egyre inkább az utcák szerves részévé válnak, mindenhol lesznek töltőállomások, de mi az az öt legnépszerűbb hely, ahol ma töltheti autóját?

Az öt legnépszerűbb autótöltő hely

A felmérések szerint, amelyben több ezer elektromosautó-vezetőt (és potenciális elektromosautó-vezetőt) kérdeztek meg Európa-szerte, ez az öt legnépszerűbb hely, ahol elektromos autót lehet tölteni:

1. Elektromos autó otthoni töltése

64 százalékkal az otthoni töltés viszi el a koronát a legnépszerűbb töltési helyszínek között. Nem meglepő, hiszen az otthoni töltés kényelmesen lehetővé teszi az elektromos autóvezetők számára, hogy minden nap teljesen feltöltött járművel ébredjenek, és biztosítja, hogy az emelt háztartási áramáron számolva (ami most ugyan emelkedett) sem fizetnek többet a ténylegesen elfogyasztott áramnál. Bővebb információ: elektromos autó töltése otthon

2. Elektromos autó töltése a munkahelyen

A jelenlegi EV-vezetők 34 százaléka már most is rendszeresen tölti autóját a munkahelyén, és még többen nyilatkoztak úgy, hogy szívesen tennék ezt meg, és ki ne tenné? Úgy értem, az irodába vezetni, munkaidőben a munkára koncentrálni, majd a nap végeztével egy teljesen feltöltött járművel ismét hazavezetni szuperül hangzik. Ennek eredményeképpen egyre több munkahelyen kezdik el telepíteni az elektromos autó töltőállomásokat a fenntarthatósági kezdeményezés, az alkalmazottak elkötelezettségi stratégiái, valamint az EV-vezető látogatóik és partnereik kielégítése érdekében.

3. Nyilvános töltőállomások

Napról napra több nyilvános töltőállomás jelenik meg, mivel a városok és az önkormányzatok nagymértékben beruháznak a töltőinfrastruktúrába. Ma már az elektromos autó vezetők 31 százaléka szívesen használja őket, és egy nyilvános töltőpontra 7,5 elektromos autó jut, ami nagyszerű. De ahogyan az elektromos autók eladásai növekednek, úgy fog nőni a városainkban rendelkezésre álló nyilvános töltőállomások száma is.

4. EV-töltés a benzinkutakon

Az otthoni vagy irodai töltés jól hangzik, de mi van akkor, ha úton van, és egy gyors feltöltésre vágyik? Számos üzemanyag-kiskereskedő és töltőállomás kezd gyors töltési (más néven 3. szintű vagy egyenáramú töltés) szolgáltatásokat nyújtani. A jelenlegi elektromos autó vezetők 29 százaléka már rendszeresen tölti ott autóját. Ráadásul, bár az irodában vagy otthon töltés kényelmes, amíg más dolgokat csinál, órákba telhet, amíg az akkumulátor feltöltődik. A gyorstöltő állomások segítségével azonban sokkal gyorsabban feltöltheti az akkumulátort (gondolkodjon percekben, nem órákban), és pillanatok alatt újra útra kelhet.

5. Elektromos autótöltőkkel rendelkező kiskereskedelmi helyek

Az elektromos autó vezetők 26 százaléka szupermarketekben tölti autóját, míg 22 százalékuk a bevásárlóközpontokat vagy áruházakat részesíti előnyben – ha a szolgáltatás elérhető számukra. Gondoljon a kényelemre: képzelje el, hogy megnéz egy filmet, megvacsorázik, találkozik egy barátjával egy kávéra, vagy akár bevásárol, és visszatérve a járművéhez több töltéssel tér vissza, mint amennyivel elhagyta. Egyre több kiskereskedelmi hely fedezi fel, hogy egyre nagyobb szükség van erre a szolgáltatásra, és töltőállomásokat telepítenek, hogy kielégítsék az igényeket és új vásárlókat szerezzenek.