Hogyan készítse fel a gyermekeket a SUPozásra? 5 Hasznos Tipp

0
42
gyermekek_felkeszitese_supozasra

Izgalmas és kifizetődő élmény lehet a gyerekek megismertetése a SUPozással. Ez a sport elősegíti azt, hogy sokkal több időt töltsenek a természetben a friss levegőn és megszeressék a vízisportokat. A biztonságos és élvezetese kaland biztosítása a kicsiknek gondos előkészítést és megfontolást igényel. Hoztunk 5 tippet erre vonatkozóan.

Válasszunk megfelelő felszerelést

Mielőtt a gyerek vízre szállna győződjünk meg arról, hogy megfelelő felszereléssel rendelkezik-e. Vásároljunk megfelelő méretű mentőmellényt, amely minden kitételnek megfelel. Nagyon fontos, hogy a biztonságot helyezzük előtérbe, hiszen csak egy jól illeszkedő mellény biztosíthatja a nyugalmunkat és a kicsinek a megfelelő felhajtóerőt. A naptól való védelemről se feledkezzünk meg, használjunk megfelelő naptejet, esetleg sapkát.

Kezdje egy stabil deszkával

Különösen a kezdők számára előnyös, ha egy stabil és széles deszkát vásárolunk, amely segít az egyensúly könnyebb megtartásában, a stabilitásban. A nagyobb felülettel rendelkező gyerek SUP alkalmas arra, hogy a kicsi hamar megtanulja ezt a különleges sportot. A felfújható SUP például igen stabil ezért praktikus választásnak bizonyulhat. Ha esetleg esésre kerül a sor, akkor egy sokkal puhább felülettel kell megküzdeni a gyerekeknek, így pozitív élményt ajándékozhatunk nekik.

Az alapokat a szárazföldön sajátítsa el

Szánjunk elegendő időt az alapok elsajátítására, amely legkönnyebben a szárazföldön kivitelezhető. Mutassuk meg, hogy miként kell megfelelően tartani az evezőt, hova kell helyeznie a lábait, hogyan tarthatja meg az egyensúlyát. Ezek a szárazföldi gyakorlatok alkalmasak az evezés ütemének, valamint a deszkáról való le- és felszállásnak az elsajátítására is.

Válasszunk megfelelő helyszínt

Az első vízreszállás sorsdöntő lehet. Válasszunk egy nyugodt és sekély vizet, ahol minimális a hajóforgalom. A tavak vagy a lassú folyók ideálisak lehetnek, hiszen itt nem kell erős áramlással, hullámokkal számolni. Kerüljük el a rossz időjárási körülményeket is, csak békés és ellenőrzött környezetben engedjük be a kicsiket a vízbe. Amennyiben így cselekszünk, akkor felesleges kihívások nélküli élményt ajándékozhatunk nekik.

Legyen szórakoztató a tanulás

A gyerekeknél a SUPozás elsajátítását próbáljuk meg szórakoztatóvá tenni. A tanulási folyamatot alakítsuk át játékká és állítsunk fel különféle kihívásokat. Szervezzünk kincsvadászatot, azaz rejtsünk el a vízben tárgyakat, amelyeket megkereshetnek. Ezzel maradandó élményt ajándékozhatunk nekik.

Fotók forrása: Canva