Kárpitozott franciaágyak – újra az érdeklődés középpontjában

0
128
Kárpitozott franciaágyak

Ez a fajta típusú bútor, azaz a kárpitozott franciaágy valamilyen formában mindig is létezett, már sok évtizede. Ugyanakkor elmondható, hogy az utóbbi években valamiféle átalakuláson ment keresztül, illeszkedve az új vásárlói igényekhez, a legújabb kutatásokhoz, az éppen aktuális trendekhez. Az az egy viszont biztos, hogy mindig is a népszerűség élvonalában volt és lesz.

Igen eltérő stílusválaszték

A Nonstop Bútor kárpitozott franciaágy választéka híres arról, hogy rendkívül széles a formatervezési és stílusbeli variációk száma a webáruházban. A magas minőség mind alapanyagok, mind pedig gyártói eljárások szempontjából kulcsfontosságú követelmény, ezért a fekhelyek között csak stílus-, anyag- vagy színbeli eltérések lehetnek. Természetesen a méretet is beleszámítva, hiszen az is eltérhet egy-egy család vásárlási szempontjainál.

A webáruházban megkülönböztetnek normál, millenium, modern és prémium franciaágy kategóriákat. Érdemes végigböngészni mindegyiket, hiszen lehet, hogy épp ott bukkanunk rá a szívünk választottjára, ahol nem is reméljük. A webáruház különlegessége, hogy több százas a szövetválasztéka, amelyben egy szövetkeresővel segítik az eligazodást.

A széles körű textilválasztéknak köszönhetően a webshop lehetőséget biztosít arra is, hogy bizonyos franciaágyak esetében osztott legyen a kárpitozás. Ez azt jelenti, hogy akár a fekvőfelület is állhat két különféle huzatból, de eltérhet a háttámla, a keret burkolata vagy a franciaágyakhoz ajándékba adott párnák huzatolása is. A szövetkeresőben típusonként is csoportosítják az egyes textileket, de konkrétan is kereshetünk adott fajtákra.

Az alvás minősége mindig álljon a középpontban!

Sokan fordítanak figyelmet az élet különféle dolgaira, főleg, amikor az egészség kerül az előtérbe. Fogyókúrába fognak, netán elkezdenek végre mozogni, vagy más életmódbeli változásokat eszközölnek. De kevesen gondolják át, hogy talán az ágybetét is ludas lehet abban, hogy fáradtan ébrednek, és nem kielégítő alvásban van részük minden áldott éjszaka. Ha a matrac már sok éves, nem megfelelő állagú, kiteknősödött vagy éppen érezni lehet benne a rugók elhelyezkedését, nincs mese, ki kell selejtezni és venni egy olyan összetételűt, amely megfelel minden ott alvó hétköznapi szokásának.

Ha párok keresnek új fekhelyet, figyelembe kell venni az eltéréseket közöttük, amely igazán a súlyeloszlásnál jelenthet gondot. Ha túlzottan nagy a különbség, akkor mindenképpen meg kell találni az optimális megoldást, amely mindkét fél számára a pihentető alvást fogja adni.

Szivacsos vagy rugós kivitelek

Az ágybetéteket a Nonstop Bútor szintén széles kialakítással kínálja. A két fő csoporton, a szivacsos és rugós kivitelen belül még további 3-3 alcsoportot különböztetünk meg. Léteznek a normál, az extra és az ortopéd gerincvédő szivaccsal ellátott, kárpitozott franciaágyak. A rugós típusnál a komfort rugós, az extra rugós és a gerincvédő zónával megerősített ortopéd rugós változatok között lehet válogatni.