Kis fürdőszoba – nagy gondban a lakberendező?

0
462
kis fürdőszoba

A kis fürdőszoba stílusos berendezése egyáltalán nem a Földtől elrugaszkodott ötlet. Bár a lakberendezéssel foglalkozó magazinok hasábjain rendre hatalmas enteriőrökkel találkozunk, a szerény paraméterekkel rendelkező beltereket is igényessé, mutatóssá alakíthatjuk.

A kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad?

Alapvetően a fürdőszobának a funkcionalitás terén kell jelesre vizsgáznia. A szaniterek mellett, itt kapnak helyet a higiéniai készítmények, törölközők és hasonló használati tárgyak is. Ezek tárolása roppant helyigényes, ami különösen egy kis fürdőszoba esetében okozhat problémát. Ha kevés hellyel kell gazdálkodnunk, akkor okos ötlet beépített szekrények és polcok tervezésében gondolkodni. Ezek a praktikus egységek nagy gondot vesznek le a vállunkról, hiszen a falba besimulva nem vesznek el extra helyet a fürdő alapterületéből, ezenkívül pedig rendkívül esztétikusak is. Ugyanis a fürdőnek, amellett, hogy a funkcionalitásában beváltja a reményeinket, az esztétikai szempontoknak is meg kell felelnie annak érdekében, hogy a hosszú távú elégedettségünk garantált lehessen.

Kis fürdőszoba berendezése – kád vagy zuhany?

Vannak bizonyos helyzetek, amikor akármennyire nem szeretnénk, mégis le kell mondanunk a nagyméretű kádról szőtt álmainkról. Ha csak a zuhanykabin beépítésére van mód, engedjük el a kád gondolatát – ezzel egyébként még jól is járhatunk. A zuhanyzás ugyanis bizonyítottan energiahatékonyabb, mint a hosszas, tetemes vízmennyiséget igénylő fürdőzés.

Kis fürdőszoba berendezése – tükröm, tükröm, mond meg nékem!

Érdemes hangsúlyt fektetni a vizuális térnövelésre is. A nagyobb tükrökkel optikailag növelhetjük a teret, csakúgy, mint az úgynevezett lebegő bútorokkal.

Elegáns ívek, világos színek bűvkörében

Az ívelt, gömbölyített formák nemcsak jól mutatnak, de a kisebb fürdőszobák esetében az esetleges balesetektől is megóvnak minket. Lakberendezési berkeken belül köztudott, hogy a kisebb szobákhoz a világos színek passzolnak, ugyanis azok vizuálisan tágasabbá teszik a teret. Igaz ez a szerény méretekkel bíró fürdőkre is. Ha tehát csempeválasztásra kerül a sor, szavazzunk bizalmat a bézs vagy pasztellszíneknek.