Részletesen a kültéri kamera rendszerek burkolatairól

0
708
kültéri kamera

A kültéri kamera rendszer folyamatosan ki van téve az időjárási és környezeti viszontagságoknak. Amennyiben az adott biztonságtechnikai eszköz burkolata nem élvez minőségi kialakítást, a szálló por, a fagy, az erős UV-sugárzás és az eső is könnyen kárt tehet annak érzékeny elektronikus alkatrészeiben.

Színes választék várja a vásárlókat

A kifogástalan szakmai renoméval rendelkező profi csapat, az Alarmdirect kínálatában található rendszerek színes spektrumú műszaki tartalommal operálnak, így a végső döntést abszolút a céljaink függvényében hozhatjuk meg. A kamerák IP (Ingress Protection) védelemmel is fel vannak ruházva, amely tulajdonképpen a már említett negatív környezeti hatásokat hivatott kivédeni. A burkolat tekintetében a legnépszerűbb típusokat kínálják: fémházas kompakt, dóm, boksz és speed dóm kialakítású kültéri kamerákat. Lássuk az egyes típusok előnyeit dióhéjban!

A népszerű fémházas kompakt

A címszereplő kültéri kamera rendszer nemcsak nappal, de éjszaka is színes képet rögzít. Objektívjét tekintve két típusa van: fix és vario. A fix objektív, amint azt a neve is jól tükrözi, előre behatárolt terület megfigyelését teszi lehetővé, a vario-nál viszont a személyes kérések függvényében lehet beállítani a megfigyelni kívánt terület nagyságát és távolságát. A dóm burkolattal rendelkező egységek nagyon hasonlítanak a fémházas kompaktokra, a kivitelezésükben mutatnak csupán némi eltérést.

Boksz – bővíthető, de nem tartalmaz mindent

A boksz kültéri kamera rendszerek alaptartozékai nem tartalmazzák az objektívet és a LED világítást. A jó hír az, hogy mindkettővel kényelmesen bővíthető a rendszer. Sőt, ennek megvan az előnye is, hiszen a beszerelhető objektív látószöge egyénileg alakítható.

A speed dóm verhetetlen a nagy területek megfigyelésében

Alapvetően nagyobb területek megfigyelésében tesz jó szolgálatot a speed dóm kültéri kamera rendszer. Kiváló műszaki kvalitásokkal rendelkezik, többek között 10x-es optikai zoom-mal és 3600-os forgatási lehetőséggel. Ezért cserébe viszont a pénztárcába is mélyebben bele kell nyúlni: a speed dóm a felsoroltak közül a legköltségesebb típus.