Tippek, hogyan teheted elviselhetőbbé a távkapcsolatot

0
584
távkapcsolat

Sokan ódzkodnak a távkapcsolattól, hamvában holt ötletként tekintenek rá, hiszen sokkal több nehézséggel szembesülünk ilyenkor, mint egy olyan kapcsolat esetén, ahol nem választanak el a kilométerek. Szerintünk azonban nagyon sokat tanulhatunk belőle, most következő tippjeinkkel pedig jobbá is tehetjük az épp külön töltött pillanatokat.

Nem mindig olyan emberbe szeretünk bele, akivel egy városban élünk, sőt, az sem ritka, ha országhatárok vagy egész kontinensek választanak el minket a másiktól. A távkapcsolatot sokan nem gondolják „normális” felállásnak, hiszen nem lehetünk annyit és akkor a szerelmünkkel, amikor szeretnénk. Lehet, hogy az iskola, a munkahely választ el minket, vagy épp egy világjárvány miatt távolodunk el fizikailag egymástól rövidebb-hosszabb időre. Ez azonban nem jelenti, hogy el is kellene gyászolnunk a kapcsolatot, sőt! A digitális technika, az internet és a közlekedés fejlődésének hála talán ma könnyebb fenntartani egy távkapcsolatot, mint húsz, harminc vagy negyven évvel ezelőtt. Így sok kommunikációs akadály leküzdhetőbbé vált, de újak is akadtak – például többféleképp értelmezhető üzenetek. Az érintés hiánya, a szeparáció okozta stressz akár kihathat az egészségügyi állapotunkra, így nem minden olyan könnyű. Lássuk, mik a fontos dolgok egy távkapcsolatban!

A bizalom

Ha nincs meg az alapvető bizalom, egy „normális”, tehát nem távkapcsolat is tönkremegy. Utóbbiban viszont extrán fontos ez, a találkozások ritkasága miatt.

A kommunikáció

A bizalomhoz kapcsolódik kissé, hogy egy távkapcsolatban többet kell kommunikálni, hiszen a személyes jelenlét hiánya miatt nehéz összekacsintani egy közös baráti társalgás alkalmával. Fontos, hogy ebbe vigyünk rendszert, nehogy birtoklási vággyá változzon az, ha hiányzik a másik és ezért gyakran keressük üzenetben vagy telefonon. Beszéljük meg, kinek mikor van üres időszak a napjában.

Használjuk a technikát

A már említett internetes segítség sokat könnyíthet egy távkapcsolaton, például szervezhetünk közös sorozatnézést a Teleparty nevű Chrome-kiegészítővel, így két helyen, de egy időben tudjuk ugyanazt az epizódot végigizgulni.

Legyenek közösek a célok

Itt is lényeges, hogy megegyezzenek a jövővel kapcsolatos céljaink, hiszen ha egy idő után is még mindig két külön országban vagy messze lévő városban képzeljük el az életünket, lehet, hogy nem érdemes folytatni a viszonyt. Beszéljük ezt át időről időre! Hiszen ha a köztünk lévő távolság belátható időn belül nem fog megszűnni, feleslegesen kínozzuk egymást.

További hasonló tartalmakért látogass el a Coloré oldalára!