Erdei szállások Magyarországon – Egy kis segítség a természet szerelmeseinek

0
1141
erdei szállás

Talán nem is találhatnánk jobb kikapcsolódási lehetőséget, mint mikor a városi nyüzsgéstől és zajoktól a természet lágy ölén keresünk menedéket. Nem is véletlen tehát, hogy az különféle erdei szállások egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyaralni vágyók körében. Azonban ilyenkor érdemes egy pár dologra komolyan odafigyelnünk, hogy valóban felhőtlen legyen a kiruccanásunk. Ezek között pedig kiemelt szerepet tölt be az ideális szálláshely megtalálása. Nézzük tehát, mely dolgokat érdemes fontolóra vennünk ehhez?

A szálláshely megközelíthetősége

Ha tényleg azt szeretnénk, hogy a naturális közeg felüdülést hozzon számunkra, akkor alaposan meg kell fontolnunk megfelelő szálláshely kiválasztását. Ennek kapcsán pedig az egyik legfontosabb dolog, amelyet érdemes figyelembe vennünk, az magának a szálláshelynek a megközelíthetősége. Hol helyezkedik el konkrétan az adott szállás? Milyen módokon tudjuk megközelíteni? Egy gyönyörű faház messze a civilizáció zajától rendkívül pihentető lehet, de ugyanakkor kellemetlen élményeket is okozhat, ha csak ott derül ki, hogy autóval megközelíthetetlen. Még a gyalogtúrák szerelmesei számára sem feltétlenül előnyös, ha felkészületlenül éri őket, hogy a legközelebbi települést csak több kilométeres sétával érhetik el. Tehát ezeket mindenképp érdemes alaposan tisztáznunk, mielőtt leraknánk a foglalót a kiszemelt, elsőre idillinek tűnő eredi szállásra.

Milyen felszereltséggel rendelkezik az adott szállás?

A másik fontos tényező, amelyet nem hagyhatunk figyelmen kívül, az magának a szállásnak a felszereltsége. Az erdei szállások esetében ugyanis a fűtés vagy a televízió nem feltétlen számítanak alapvető felszereltségnek. Nekünk pedig ehhez mérten kell meghatároznunk, az adott szálláshely megfelelő lesz-e az általunk kigondolt kikapcsolódás jellegéhez. Ráadásul a saját felszerelésünket is a kiszemelt szállás felszereltségéhez viszonyítva kell összedobnunk, így nem árt alaposabban utánanéznünk ennek. Ha például a szállás messze esik a várostól, ideális lehet számunkra egy vadregényes hétvége eltöltéséhez. Viszont annak szellemében érdemes összecsomagolnunk a készleteinket, hogy az milyen konyhai felszereltséggel rendelkezik. Tehát szintén egy olyan sarkalatos pontjáról beszélünk az erdei szállások kiválasztásának, amelyet megéri jó előre alaposan fontolóra vennünk.

Az árak kérdésköre

Ha kikapcsolódásra vágyunk, akkor arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy ne lépjük túl az erre szánt keretünket. Természetesen nem csak ezt érdemes elkerülnünk, de a felesleges költekezést is. Tehát mindenképp érdemes több szállást is alaposan szemügyre vennünk, ha a legjobb áron szeretnénk alkalmas helyet találni. Egy-egy szállás például rendelkezhet gyengébb felszereltséggel, ugyanakkor mégis magasabb lehet a bérleti díja, pusztán csak azért, mert közelebb van a városhoz. Ha viszont számunkra ez nem bír kiemelkedő fontossággal, akkor felesleges volna emiatt kétszer annyit fizetni a szállásunkért. Tehát nem csupán a szállás helyét és felszereltségét, de a költségeit is komolyan érdemes megfontolnunk. Nem szabad tehát elkapkodnunk a választást, ha valóban kellemes kikapcsolódásban szeretnénk részesülni. Viszont mindenképp megérnek egy pillantást ezek az erdei szállások.