Vegyszermentes megoldás a rovarok ellen

0
39

A nyári hőségben sokszor szívesebben tartózkodunk otthon, mint kint a tűző napsütésben. Bezárkózunk a lakásba, bekapcsoljuk a klímát vagy a ventilátort, és máris frissebben érezzük magunkat a hűvös környezetben.

Ám még így is van valami, ami megzavarhatja nyugalmunkat, mégpedig a bosszantó rovarok, amelyek bejutnak a házba, amennyiben nem védekezünk ellenük. Szúnyogok, legyek, méhek és darazsak ronthatják el a kényelmünket. Mi a megoldás? A vegyszerek nem feltétlenül hatékonyak, vagy az emberi szervezetre is ártalmasak lehetnek. Arról nem is beszélve, hogy az illatuk sem kellemes.

A szúnyoghálók jelenthetik a legtökéletesebb alternatívát erre az esetre, amelyeket felszerelhetünk a nyílászárókra. Az ablakokra és az ajtókra egyaránt, hiszen bárhol bejuthatnak az idegesítő rovarok. Bosszantó zümmögésük mellett a fájdalmas csípéseik is problémát okozhatnak az egész családnak, ha nem vigyázunk. A VasMuszakiBolt.hu kínálatában az üvegszálas és az öntapadó változatok mellett fém szúnyogháló is kapható. Ebben a cikkben erről a típusról lesz szó.

Hatékony megoldás a rovarcsípésekkel szemben

A fém szúnyogháló a legtartósabb az összes közül, ez jelenti a leghosszabban tartó védelmet. Szolid eleganciát tükröznek ezek az alumíniumból készült termékek, így jól mutatnak a lakások nyílászárói mellett irodák, nyaralók és ipari létesítmények ablakain is.

Amennyiben a nyílászáró komolyabb igénybevételnek van kitéve, mindenképpen a legjobb választás a fém szúnyogháló lesz. Mit jelent ez? Ha esetleg kisgyerekek vannak a házban, netán háziállatok, akik nekifutnak vagy nekitámaszkodnak a hálóval fedett ajtónak, illetve az esős, szeles időjárás is idesorolandó.

A tartós fémből készült rovarhálók hosszú távon ellenállnak a korróziónak is, úgyhogy nem kell gyakran a cseréjükkel bajlódni. Szerencsére az esztétikus megjelenésről sem kell lemondani, hiszen a tartósság mellett a külsejük is az előnyös tulajdonságaik közé tartozik.

Fém szúnyoghálót egyszerűen lehet rendelni 

Nem igényel különösebb szaktudást az alumínium szúnyoghálók telepítése, viszont pontos méretekre is szükség lesz a vásárlás során. Ennek alapján tudunk rendelni tekercselt kivitelben fém rovarhálót a VasMuszakiBolt.hu kínálatából, csak meg kell adni a kívánt hosszt, a szélességük fix. A szín lehet szürke, fehér, fekete vagy ezüst, mindegyik nagyon szép kivitel, és nem zavarja a kilátást sem. A felszereléshez szükség lesz néhány szerszámra, amit ugyanitt be tudunk szerezni.

A nyugodt alvás érdekében 

Ha ezeket felszereljük, bátran lehet szellőztetni, ami sokszor nyáron inkább csak éjszaka lehetséges. Szúnyogháló mellett nyugodtan tudunk aludni is, mert nem jutnak be az apróbb rovarok sem.

Az alumínium rovarhálók egyszerűen rögzíthetők, segítségükkel vegyszermentesen védekezhetünk a bosszantó rovarok ellen. A szúnyogcsípések megkeseríthetik mindennapjainkat, viszketnek és ha kivakarjuk, fájdalmasak is lehetnek. Ráadásul akár betegségeket is terjeszthetnek ezek a vérszívó, kártékony rovarok.