A csakratisztítás kiváló módja lehet a reiki

0
713
reiki

A jógaoktatás elterjedésével és népszerűségével egyre többen ismerik meg a csakrákat is. A csakratisztítás és harmonizálás fontossága teljesen egyértelmű ezekben a körökben, rendszeresen dolgoznak rajta. Vannak viszont komolyabb zavarok, elakadások, mellyel az energiaáramlást terápiás módszerként alkalmazó reikinek is foglalkoznia kellett. A nyugati gyakorlat bővülésével már a reikitől is kaphatunk segítséget, ha csakratisztításra, harmonizálásra van szükség szervezetünk tökéletes működésének érdekében.

A csakrák működési zavarai több reiki kezelés során kiegyenlíthetők a megfelelő módszerrel. Melyek ezek a működési zavarok? Három lehetséges csakra problémát ismerünk, melyek kezelésére a reiki csakratisztítás megoldást jelenthet:

  • sérülések,
  • a belső energiarendszer kapcsolódásának hiánya a gyökércsakrához,
  • és a hibás beállítottság.

A Jikidenreiki gyakorlatai során a kézrátétes gyógyítás mellett második fokozatú mentális gyógyító technikát is alkalmaznak, majd csakra kiegyelítést végeznek a reiki mesterek. Ezután a felszabadított energia szétterjedését elősegítő aura simítás következik. A kulcs a kezelés gyakorisága, mert az alkalmi kezelés szinte minden esetben kevésnek bizonyul.

Ezt jelenti a csakra rendszer alkalmazása a reikiben, ami valójában egy modern, de mára nagyon népszerű gyakorlat.

Mint tudjuk, a csakrák energiarendszerünk központjai. A fő csakrák helyzetüket tekintve egy-egy belső elválasztású mirigynek felelnek meg, melyek hormonháztartásunkat szabályozzák. A hét csakra: gyökércsakra, szakrális csakra, napfonatcsakra, szívcsakra, torokcsakra, harmadik szem és koronacsakra. Az ázsiai gyógymódok alapjául szolgáló elmélet azon alapul, hogy ezek a csakrák, mint energiaközpontok, szerveinkkel erős kapcsolatban vannak, mégpedig azok finomenergetikai megfelelői.

A reiki kezeléssel energetikailag elérhetjük a csakrákhoz tartozó fizikai és lelki aspektust, amivel kiegészíthetjük a helyi vagy az egyes szervek, illetve a mentális problémák kezelését, ami óriási lehetőség a gyógyulás fokozására.