Napelem inverter választási tanácsok – Mik a legfontosabb szempontok?

0
360
napelem

Az egész világon használjuk a napenergiát. A fák napfény segítségével fotoszintetizálnak. Napsugarak hatására párolog el a tengerek, tavak, folyók vize, hogy ezáltal éltető eső keletkezzen. Nekünk embereknek pedig napfényre van szükségünk, hogy a szervezetük D-vitaminhoz jusson, valamint biológiai ritmusunk is a naphoz igazodik.

A fotovoltaikus napelemek a nap természetes energiáját hasznosítják elektromos áram előállítására. Napenergia segítségével hozhatjuk működésbe számítógépeinket, háztartási eszközeinket, és lényegében minden olyan tárgyat, melyeknek üzemeltetéséhez jelenleg földgázt, áramot vagy olajat használunk. A napenergiával gazdaságosabb, biztonságosabb és környezettudatosabb módon valósulhat meg az energiafelhasználás.

A napelem lelke: az inverter

A napelem a mi életünket teszi jobbá, ezért is fontos, a saját igényeinkhez keressünk invertert. A helyszín és a tervezett rendszer szükségletei egyaránt meghatározzák, hogy melyik típus lesz a megfelelő választás.  Az inverter a napelemes rendszerek egyik legfontosabb berendezése, a feladata pedig az, hogy a panelek által termelt egyenáramot (DC) váltakozó áramú (AC) villamos energiává alakítsa át.

A napelem inverter választás során több szempontot is érdemes figyelembe venni.

A telepítést végző szakemberek a feltérképezett tényezők mentén tesznek javaslatot, és velünk egyeztetve választják ki inverterünket. A szakértelmüknek és a tapasztalatuknak köszönhetően a legbiztonságosabb megoldásokat ajánlják a figyelmünkbe.

A biztonságunk garantált: a modern inverterek túlfeszültségvédelemmel rendelkeznek, továbbá a bekötésük során túlfeszültség levezetők is telepítésre kerülnek.

Melyek a legjobb napelem márkák?

Egy profi cég kizárólag minőségi eszközökkel dolgozik. Az innovatív megoldásoknak köszönhetően kitűnő termékek sorakoznak fel a napelem rendszerek piacán, hogy hosszú ideig élvezhessük a napenergia előnyeit. Napelemrendszerünk telepítése előtt a szakemberek több tényező együttes felülvizsgálatával segítenek a döntésben, hogy melyik termék felel meg leginkább az elképzeléseinknek.

A német SMA egy világszerte ismert, régóta fennálló invertergyártó cég; megbízhatóságával és kiváló szakértelmével vívta ki helyét a piacon. A szakemberek örömmel választják a német cég termékeit, mivel azok tartósságukról, munkapont kezelő algoritmusukról, és zökkenőmentes szervizelhetőségükről ismertek.

A Huawei már egy újabb generációt képvisel a napelem-inverterek között, de a márka bizonyította, hogy minden elemében képes felvenni a versenyt a nagy nevekkel. Invertereit kiváló pontosság jellemzi, és ami különösen vonzóvá teszi a márkát a telepítők és a felhasználók körében, hogy a 10 éves alapgarancia akár 20 évre is meghosszabbítható.

Az osztrák Fronius napelem inverterek egyik legnagyobb előnye, hogy minden egyes alkatrész bontás nélkül cserélhető. A márkanév mögött kiemelkedően széles termékpalettával találkozhatunk. Minden inverter aktív hűtéssel rendelkezik, lehetővé téve ezzel a még magasabb teljesítményt.

A SolarEdge napelem inverterek az innovatív technológiának köszönhetően akár 25%-kal több energiát termelhetnek, mint a hagyományos társaik. A SolarEdge termékei képesek kiegyensúlyozni a panelek eltérő teljesítményét, ezáltal a rendszer folyamatosan képes a maximumot biztosítani.

A Solplanet napelem inverterek zajszintje különösen alacsony, így a környezettudatosság mellett zajszennyezéssel sem kell számolnunk. A márka különösen nagy hangsúlyt fektet a termékek felhasználóbarát vonásainak fejlesztésére.