Életstílusunk kialakítása a saját kezünkben van, éljünk tehát a lehetőséggel!

0
746
életstílus

Életstílusunkat meghatározza a földrész, amin élünk és természetesen közvetlen környezetünk is nagy hatással van rá. De ami a döntő, az a saját választásunk és elhatározásunk, amennyiben merünk lépéseket tenni vágyaink felé. Szinte mindenki tudna mesélni egy megálmodott életstílusról, meg persze arról is, hogy milyen akadályok állnak az útjában, hogy ezt megélhesse.

Természetesen szeretnénk hosszú ideig egészségben, gazdagságban élni, de ez túl általános meghatározás, ha életstílusról van szó. Persze nagyon jó, ha a kialakított életstílusunkban fontos szerepet játszik az egészséges életmód és a tudatos táplálkozás, mert így adjuk a legnagyobb esélyt arra, hogy a számunkra fontos és választott területeken valóban felhőtlen boldogsággal élhessük meg az örömöket.

Munkahely választás

Amikor éppen egy jó állásra vadászunk, akkor központi kérdés a fizetés és a munkakör. Ritkán gondolunk arra, hogy egy munkahely a maga korlátaival, milyen erős hatással lesz életstílusunkra és éppen a megálmodott életstílusunkhoz is igazíthatnánk az új állás kiválasztását. A neonomádok munkamódszere például egyben életformát is jelent számukra, mert a szabad szellemi foglalkozást nem fix helyen végzik, ezáltal hatalmas szabadságot kapnak. Ellenben egy multinál elhelyezkedni sok esetben igaz, hogy nagyon jó fizetéssel járhat, ami akár fedezheti is a megálmodott életmódot, de mire jó mindez, ha a munkaterhek teljes mértékben elveszik a szabadságunkat. Hozzá kell tenni, hogy valaki éppen erre vágyik, annak pedig jó választás lehet.

Segítség az útkeresőknek

Egyáltalán nem ritka, hogy valakinek fogalma sincs arról, hogy számára milyen életstílus, milyen munka lenne a megfelelő, csak azt tudja, hogy a jelenlegi állapot nagyon nem jó. Leginkább fiataloknál jellemző ez, amikor el kell indulniuk valamilyen irányba, de nem tudják mi a jó út.

Ebben az esetben lehet nagy segítség a pszichológus, aki mind az önismereti kérdésekben, mind az életvezetésben elvezethet arra az útra, ami számunkra megteremti a mentális egyensúlyt. Ezzel teljesítőképességünk is megnő, ami újabb lehetőségek kapuját nyithatja meg.

Az, hogy kihez fordulunk, rajtunk múlik, a pszi.hu honlapon megfelelő szakemberek közül válogathatunk, akiknek a bemutatkozását is elolvashatjuk.

A megfelelő életstílus kialakítása mentális jóllétünk szempontjából döntő fontosságú, bátran kérjünk segítséget, hiszen az egyáltalán nem szégyen, sőt nagy belső tudatosságra vall és igen pozitív jellemvonás. Ezzel szemben a halogatás, a struccpolitika, a rosszba való belenyugvás mélyíti a problémákat és elnyújtja a kilábalás, változtatás folyamatát.