A tökéletes túracipő nyomában

0
554
turacipo

A túrázás egy olyan szabadidős tevékenység, ami nemcsak a testünkre, hanem a lelkünkre is pozitív hatással van. Éppen ezért érdemes rendszeresen beiktatnunk a napirendünkbe a természetközeli helyeken tett sétákat, kirándulásokat.

Csak egy valamire kell nagyon odafigyelnünk: mindig a megfelelő túracipő legyen a lábunkon. Ha nem rendelkezünk vele, akkor érdemes minél hamarabb beszereznünk, különben a lábfájdalmak az életünk részét képezik majd.

Ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk néhány fontos dolgot, amit mindenképp szem előtt kell tartani vásárláskor, íme!

Az ideális túracipő kényelmes és kiállja az idő próbáját

A kirándulásaink alkalmával változatos terepre vihet az utunk, ami azt jelenti, hogy a szokásosnál is fontosabb, hogy a lábbelink kellőképpen kényelmes legyen. Elvégre ki tudna hosszasan árkos-bokros vagy épp sziklás, lejtős területen gyalogolni úgy, hogy közben fájlalja a lábát? Ha ugyanis kényelmetlen cipőnk van, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kezdi el nyomni a lábfejünket, bokánkat, talpunkat. Ha pedig ez megtörténik, az minden esetben fájdalommal jár.

A tökéletes túracipő nemcsak kényelmes, hanem strapabíró is, hiszen az előbb említett terepeken bizony nagy igénybevételnek van kitéve. Ahhoz pedig, hogy ezeket az erőhatásokat kibírja anélkül, hogy közben tönkre menne vagy valamelyik eleme leesne, minőségi alapanyagokból és alkatrészekből kell készülnie. Ideális esetben a túracipőnk akár éveken keresztül is hű társunk lesz a rendszeresen tett kirándulásaink alkalmával.

A sportos női cipők nem alkalmasak túrázásra

Mivel a hölgyek kollekciójában általában vannak sportos női cipők is, ezért adott esetben felmerül bennük a gondolat, hogy azokat használják, amikor túrázni mennek. Ez azonban nem épp szerencsés döntés, hiszen egy sportcipő nem tartja megfelelően a bokát, és a talprésze sincs úgy kialakítva, hogy megfelelő védelmet nyújtson.

Az ideális túracipő megtalálásához szükség lehet egy kis türelemre, de semmiképp sem szabad feladni és sportos, de nem kifejezetten túrázáshoz kifejlesztett női cipőkkel helyettesíteni.