Kertépítés a nulláról

0
506
kert tervezés

Az interneten szebbnél-szebb kerteket lehet látni, így könnyű elrévedezni és arra gondolni, milyen jó lenne, ha az ablakon kinézve egy igazán impozáns kert látványa fogadná. A kertépítés folyamata egyáltalán nem olyan egyszerű, mint ahogy azt sok laikus gondolja. Még akkor sem úgy kezdődik a folyamat, hogy rögtön beszerzésre kerülnek az alapanyagok, ha profi szakember segítségét kéri. Az alábbiakban néhány hasznos szempontot vázolunk fel, mellyel a tervezés megkezdődhet.

Fontos paraméterek, melyek támpontot jelentenek a szakembernek

Távol álljon bármely megbízható kertépítőtől, hogy a megrendelő zsebében turkáljon, azonban arra mindenképp konkrét választ kell adni, hogy mekkora költségkeret áll rendelkezésre a kert kialakítására. Enélkül a költségek akár az egekbe szaladhatnak, ezért mindenképp ki kell mondani egy konkrét összeget, hiszen a szakember enélkül az igényfelmérést is nehezen tudja elvégezni. A téma kapcsán az automataontozorendszeres.hu weboldalon is számos információt talál! A kertépítés árak kapcsán nagyon fontos, hogy ne legyen mellébeszélés, körülbelüli árak helyett konkrétumokra van szükség.

Nem csak a költségkeret fontos, hanem azt is időben jeleznie kell a kertépítőnek, ha van olyan része a kertnek, esetleg van olyan növény, amihez mindenképp ragaszkodik. Erre gyakran a kertépítő is rákérdez, de ha nem, akkor célszerű előre szólni. A kert újonnan kialakított részének passzolnia kell a már meglévő részekhez.

Szereti a madárcsicsergést? Ez is fontos kérdés, ugyanis a növények, illetve a struktúra kialakításával elérhető, hogy a madarak előszeretettel tartózkodjanak a kertben és vidám csicsergésükkel bearanyozzák a mindennapokat.

Az is fontos kérdés, hogy a megrendelő hogyan gondol a kertre. Más módszerekre és kialakításra van szükség, akkor is, ha csak a kert szélén ücsörögve szeretne gyönyörködni a tájban és akkor is, ha a kertben szeretne napi szinten játszani az unokájával, ha az időjárási körülmények ezt engedik. Ha már szóba került a kert használat, akkor azt is át kell gondolni, hogy melyik napszakban tartózkodna leginkább a kertben.

A kertépítés során már a kezdeti szakaszban nagyon sok kérdésre kell megtalálni a választ, rengeteg szempontot kell átgondolni. Ebben egy tapasztalt kertépítő csapat nagyon sokat tud segíteni. Érdemes profi segítséget kérni!