Nem megspórolható a fűtési rendszer átmosása ár

0
456
futesi rendszer

A vágyott kényelem biztosításához egy lakásban fontos tényező a megfelelő fűtés. A központi rendszerek kiváló munkát végeznek ebből a szempontból, de gondolni kell az alkalmankénti karbantartásukra is. A fűtési rendszer átmosása ár megfizetésével mindenki jól jár.

Jó tudni, hogy a csövekben és radiátorokban keringő folyadékok idővel szennyeződnek. A vízben is lehetnek üledékek, illetve a fűtőtestek belsejéből kioldott úgynevezett fém iszap is sok problémát okozhat. Többek között oda vezethet, hogy csökken a hőátadó képesség, illetve a keringető szivattyúk élettartama lerövidül. A fűtési rendszer átmosása ár kifizetésével ugyanakkor jelentősen fokozható a hatásfok, ami biztosítja az addig megszokott kényelmet.

Ami a költségeket illeti, természetesen változóak, hiszen nem mindegy, hogy radiátoros, padlófűtéses vagy egyéb típusról van szó. A fűtőtestek száma szintén meghatározza a felhasznált alapanyagok mennyiségét és az erre fordított időt. Választható kézi és gépi eljárás, valamint történhet korrózióvédelemi kezelés. A fűtési rendszer átmosása ár többnyire tehát ajánlatkérés után ismerhető meg részleteiben.

Fontos kérdéskör a radiátor helyes bekötése

A fűtési hálózat kiépítésének kulcsfontosságú momentuma a radiátor helyes bekötése. Bármennyire alapvetőnek tűnik ez a feladat, gyakran előfordulnak hibák és nem csak annyi, hogy egy pakolás kimarad. Első lépésben, függetlenül attól, hogy profi vagy kezdő végzi a munkát, a rendszert jobb vízteleníteni. A régebbi hálózatok gyakran sérülékenyek és ha csak a fűtőtest előtti csap lesz elzárva, attól még eláraszthatja a víz a lakást, ha például megsérül a vezeték.

Hasonló vagy egymással kompatibilis anyagokat szabad felhasználni a radiátor helyes bekötése érdekében. A régi öntöttvas termékek helyett csak acél radiátor legyen alkalmazva. Az alumínium típusok pedig szintén ilyen könnyűfém változattal pótolhatók. A bekötési menetek számát illetően többnyire 4 vagy 6 csonkos rendszerek kaphatók. A radiátor helyes bekötése megfelelő odafigyelés és tervezés mentén biztosan nem jelent majd kihívást. A folyamat végén pedig mindig elengedhetetlen ellenőrzés.