Készíts te is környezetbarát térkitöltő anyagot a vállalkozásodban!

0
86
Készíts te is környezetbarát térkitöltő anyagot a vállalkozásodban

A műanyagszennyezés nagyon súlyos problémát okoz manapság, amely ellen az egyik legéletképesebb megoldás a fenntartható csomagolás. Ez az alternatíva ugyanis nagymértékben segít a hulladék mennyiségének csökkentésében és a bolygónkra gyakorolt hatásának minimalizálásában.

Ezt szerencsére már számtalan vállalkozó felismerte, és áttért a környezettudatos csomagolóanyagok használatára. Sőt, egyesek még ennél is tovább mentek, és például a Mű-Pack Kft. – Csomagolástechnika kartonaprító gépét hívták segítségül: általa a gyártás során keletkező kartonhulladékból környezetkímélő térkitöltő anyagot gyártanak.

Ezzel pedig nem csupán a vásárlók és a partnerek szimpátiáját nyerték el, hanem a csomagolóanyagok és a hulladékszállítás költségei is csökkentek. Két legyet ütöttek tehát egy csapásra.

A kartonaprító jellemzői

Egy ilyen csomagológép abszolút nyerő választás. Egyrészt azért, mert kevés helyet foglal, és minimális a szervizigénye. De nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy az edzett, tömör acélhengereknek köszönhetően akár a kapcsokkal is képes elbánni, és a gyűrött vagy a ragasztószalaggal ellátott kartondobozokat is ugyanúgy feldolgozzák, ami rengeteg időt és energiát megspórol.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a munkaasztalának hiába van egy meghatározott szélessége, ennél szélesebb dobozok is ugyanúgy használhatók rajta. A leeső részt ugyanis újra be lehet adagolni, és ebből is környezettudatos térkitöltő anyagot gyártani.

A működése rendkívül egyszerű

Miután a karton behelyezésre került, a gép perforálja azt, amelyből ennek köszönhetően egy széthúzható, nyújtható puha anyag keletkezik. Ez a csomagolóanyag pedig mind kinyújtva, mind pedig összehajtva kiváló védelmet biztosít a kényes tárgyak, a nehézipari áruk és az egyéb termékek számára.

Milyen típusú cégek használják a kartonaprítót?

Nos, elsőként talán a logisztikai cégeket említenénk, mivel ezen vállalkozásoknak vállalniuk kell a termék sérülésmentességét a raktározás és a szállítás során.

De a kartonaprító az online kereskedő cégek, webáruházak számára is ugyanolyan hasznos, hiszen a küldemények biztonságos csomagolása a mindennapos tevékenységük szerves részét képezi.

Végül, de nem utolsósorban pedig ezt a berendezést gyakran alkalmazzák még az ipar különböző ágazataiban tevékenykedő olyan gyártó- és kereskedelmi cégek is, amelyek főként sérülékeny és törékeny terméket gyártanak.

Ha jelenleg nem engedheted meg magadnak

Bár egy kartonaprítóba való beruházás hosszú távon többszörösen is megtérül, ennek ellenére abszolút megértjük, hogy ha a szűkös költségvetésed miatt jelenleg nem tudod megvásárolni.

De a jó hír, hogy ebben az esetben sem kell lemondanod a környezettudatos térkitöltő anyagokról, mivel a fentebb már említett webáruház kínálatában polisztirol térkitöltő habot is találhatsz, amely kukoricakeményítőből vagy újrahasznosított papírból készül, így elmondható, hogy környezetbarát csomagolóanyag.

Kép forrása: mupack.hu