Kisokos a tárhelycsomagok kapcsán

0
37
tárhely

Amióta széles körben elterjedt a keretrendszerek használata, gombamód szaporodnak az olyan weboldalak, amelyek motorjául a Joomla, a WordPress vagy éppen a Drupal szolgál. Könnyű ilyen weboldalakat létrehozni, a karbantartásuk és a szerkesztésük sem túlságosan bonyolult. Magát a keretrendszert a Softaculous használatával néhány perc alatt lehet telepíteni.

A Joomla népszerűségét annak köszönheti, hogy egyszerűen használható grafikus adminfelülettel rendelkezik, amelyet webprogramozói tudás nélkül is lehet kezelni. Az ingyenes sablonoknak hála még tetszetős dizájn is kialakítható. További jó hír, hogy a CMS magyar nyelven is elérhető.

Nem mindegy, milyen tárhelyet választasz a Joomla motorral futó weboldaladnak

A tárhely az tárhely, vallják sokan, ám valójában óriási különbségek vannak az egyes szolgáltatók által kínált csomagok között. Az AB Plusznál például van Joomla tárhely is, amelyet kifejezetten a Joomla alapokon nyugvó weboldalak számára hoztak létre.

Egy ilyen tárhely különlegessége abban rejlik, hogy a Joomla weboldalak optimálisan tudnak futni rajtuk. A Joomla népszerűségére ugyanis a hackerek is felfigyeltek, ezért gyakran támadják is az ilyen honlapokat. Ettől még nem kell megriadnod attól, hogy használd ezt a remek keretrendszert, de nem árt, ha ezt észben tartva választasz tárhelyszolgáltatót.

Az AB Plusz által kínált Joomla webtárhely csomagok mindegyike fejlett CXS és WEB védelemmel van felvértezve. Ezekkel az óvintézkedésekkel 99%-os bizotnsággal garantálható, hogy sikerül elhárítani a kiberbűnözők támadásait. Ha szeretnél nyugodtan aludni, akkor célszerű lehet Joomla tárhelyet választanod az AB Plusznál.

Miben térnek el és miben hasonlítanak az egyes csomagok?

Az AB Plusz Joomla tárhelycsomagjai között a fő eltérés nem meglepő módon a tárhely mérete. A legkisebb, alapcsomaghoz 2 gigabájt SSD tárhely jár. A mediumhoz 5, a maxihoz 10, a gigához pedig 20 gigabájtot adnak.

A csomagok mindegyikéhez korlátlan addon domain biztosított a tárhelyen. Ezenfelül nincs limit a mysql és az e-mail-címek kapcsán sem. Az optimalizált Joomla tárhely magyar cpanel tárhelykezelő segítségével érhető el, és a csomagok részét képezi az SSD RAID-10 ultra rendszer is.

Minden tárhelycsomagnak éves díja van. Az alap és a giga csomag között elég nagy a különbség, ám jó hír, hogy bár a giga csomagnál a tárhely mérete tízszeres, mint az alap esetében, az ár tekintetében nem ilyen drasztikus az eltérés. Azt viszont neked kell kikalkulálnod, hogy megéri-e a nagyobb csomagra előfizetned, mert ha nem, akkor teljesen felesleges többet kicsengetned érte.

A megrendelés folyamata rendkívül egyszerű

A szimpatikus Joomla tárhelycsomagot villámgyorsan meg tudod rendelni. Ehhez kattints a csomag alatti “Megrendelem” gombra, majd add meg értelemszerűen a rendszer által kért adatokat. Kérni fogják a weboldaladhoz tartozó domainnevet, valamint a számlázási adataidat is. Végül a rendszer automatikusan kiállítja a részedre a számlát, amit érdemes mielőbb kifizetni.