Konyhaszekrény felújítás – frappáns ötletek fillérekből

0
374
konyhaszekreny felujitas -

A konyhaszekrény felújítás több szempontból is rendkívül előnyös tevékenység. Egyrészt gazdaságos megoldás, ha a megunt vagy kissé sérült bútorok helyett, nem méregdrágán vásárlunk újakat, hanem inkább azok okos felújításában gondolkodunk. Ezzel egyébként a zöld módszerek útjára lépünk, és aktív részt vállalunk a környezet megóvásában is. Végül, de korántsem utolsósorban, a konyhaszekrény felújításával a kreatív oldalunkat megcsillogtatva, az alkotás varázslatos örömét is átélhetjük.

Konyhaszekrény felújítás – egyszerű és nagyszerű ötletek

Ha a konyhaszekrény felújítása kerül terítékre, a tapasztalat azt mutatja, hogy az esetek döntő többségében az adott konyhabútor színének megváltoztatásában ölt formát a tevékenység. Ha a konyhában lévő szekrények, pultok színe idejemúlt, mi sem egyszerűbb azokat felfrissíteni! Mielőtt azonban ecsetet, no meg persze speciális bútorfestéket ragadnánk, javítsuk ki az esetleges hibákat, repedéseket a bútoron, és készítsük elő a munkafelületet. Mossuk azt tisztára és zsírtalanítsuk is a festés előtt. Manapság igényes és időtálló bútormatricát is vásárolhatunk, arra az esetre, ha nem festésben gondolkodunk.

Vályogház szigetelése – valóban igazi mumussal állunk szemben?

A parasztházak korszerűsítése egyre népszerűbb opciónak számít a lakásvásárlás előtt állók körében – természetesen nem véletlenül. Ugyanis meglepő módon, ezek a döntően 100 esztendős épületek rendkívül élhető, energiatakarékos környezetet biztosítanak, feltéve persze, ha a felújításhoz megfelelő anyagokat és technikákat alkalmazunk. A vályogház szigetelése nagyon érzékeny, kardinális pontja a munkának – és sajnos rendre ezen szokott elbukni maga a projekt is. A régi parasztházak esetében ugyanis nem használhatjuk a modern kor bevált, sokoldalú szigetelőanyagait – a közkedvelt hungarocellt például végérvényesen el kell felejtenünk.

Vályogház szigetelése – milyen anyagot használhatunk?

Ha a víz- és a hőszigetelés kerül terítékre, válasszunk természetes anyagokat, például kőzetgyapotot. Ha ezzel oldjuk meg a szigetelést, a vályogból készült falak nem fognak vizesedni, a ház továbbra is lélegezni fog, így elkerülhető a penészedés is.