Milyen képzésben részesülnek a gyerekek az Oberon Akadémián?

0
810
gyerek színészet

Van, amit nem lehet elég korán kezdeni, ilyen a színész mesterség is. Az Oberon Akadémia nem csupán a színészetre tanítja meg a gyerekeket, hanem olyan hasznos tudást és készségfejlesztést nyújt számukra, melyet későbbi életük során is tudnak kamatoztatni! A három éves képzés nem csupán rengeteg tudást ad, hanem számos élményt, melyekre a gyerekek örömmel fognak visszagondolni!

Csak színész pályára készülő gyerekek jelentkezhetnek?

Az Oberon Akadémia szeretettel várja azokat a gyermekeket, akik imádnak szerepelni. Az akadémia azokat a gyerekeket is szívesen látja, akik előre láthatóan nem színészként fognak tevékenykedni későbbi életük során. A képzés során a bizonytalan, nehezen beilleszkedő gyerekek nagyobb önbizalomra ehetnek szert. Számukra a retorikai tréningek, a személyiségfejlesztés lehetnek igazán hasznosak. Az oberonakademia.net weboldalon erről bővebben is olvashat!

Az Oberon Akadémia online platformjára abban az esetben is érdemes ellátogatni, ha szeretne személyes betekintést nyerni a képzésbe, ugyanis erre is van lehetőség, méghozzá minden vasárnap 10-14 óráig. A nyílt napon való részvételhez regisztrációra van szükség, melynek kapcsán a weboldalon szerezhet információkat.

Az Oberon Akadémia hároméves képzése

Az első év két részre osztható. Az első félévben a diákok kizárólag nonverbális gyakorlatok által tanulják meg a színpadi feszültség megkonstruálását, a szituatív gondolkodást és a jelen időben való létezés szabályait. A második félévben a gyerekek különféle dramaturgiai folyamatokba kóstolhatnak bele.

A második év a készségek további fejlesztéséről szól, valamint a beszéd oktatása és a tánc is jóval hangsúlyosabbá válik. A színészmesterség órán a gyerekek lehetőséget kapnak kisebb-nagyobb jelenetek eljátszására. Év végén pedig vizsgáznak zenés színészmesterség tárgyból.

A harmadik év igazán izgalmas, hiszen a gyerekek egy nagyszínpadi produkcióval állnak a közönség elé professzionális felnőtt színészekkel együtt! Az Oberon Gyermek színitanoda által nyújtott lehetőségeket kár volna kihagyni!