Milyen lépésekből áll a napelem telepítése?

0
362
napelem telepites

A napelem telepítés rendkívül komplex feladat, amely komoly szakmai hozzáértést és tudást igényel a kivitelező csapat részéről. A mostani írásunkban megnézzük, hogy milyen lépések előzik meg, illetve követik a tényleges napelemes rendszer telepítés munkafázisát.

A nulladik lépés: a kapcsolatteremtés

A napelemes rendszerek alkalmazása túlzás nélkül kizárólag előnnyel jár. Ha Ön végérvényesen eldöntötte, rálép e zöld vívmányok telepítésével járó útra, alapvetően ki kell választania a kivitelező csapatot. Az ideális csapat kifogástalan renoméval kell rendelkezzen, komoly szakmai tudásnak és gyakorlatnak kell állnia mögötte. A megbízhatóság, a személyre szabható megoldások, no meg persze a kitűnő ár/érték arány (az adott rendszer vételi- és telepítési díjának vonatkozásában is) szintén a prémiumszínvonalat nyújtó kivitelező cég ismérvei. E kétségtelenül pozitív jelzők tökéletesen jellemzik Magyarország egyik legtöbbet foglalkoztatott gárdáját, a Tiszta Energiák szakértőit.

Helyszíni szemle és árajánlatkérés

A kapcsolatfelvételt után a napelem telepítés lépései közül a következő a helyszíni felmérés, a munkaterület paramétereinek minden részletre kiterjedő feltérképezése és a megrendelői fél személyes kéréseinek listázása. A kapott információk alapján a csapat elkészíti az ajánlatot, amit a leendő partner kényelmesen megtekinthet, és ha szimpatikusnak véli, akkor rábólintva kezdetét veheti végre az „igazi” munka.

Napelem telepítése engedélyezéssel

Elsősorban fontos, hogy a napelem telepítése előtt megszerezzük a hálózatra való csatlakozáshoz szükséges engedélyeket. Ennek keretén belül mind a csatlakozási terv, mind a dokumentáció benyújtásra kerül az illetékes szerveknél.

A panelek telepítése, villanyszerelés és készre jelentés

Ha az engedélyek megvannak, akkor jöhet a napelem telepítés fizikai része, a panelek tetőszerkezetre (vagy földre) való felszerelése, illetve a villanyszerelési munkálatok. Amennyiben minden a helyén, a kivitelező csapat próbatesztnek veti alá az újdonsült rendszert, és ha mindent rendben találtak, utolsó etapként készre jelentik a szolgáltató felé az új, immáron élesben is üzemelő napelemrendszert.