Útmutató, amelyre szükséged van a tökéletes vászonképek kiválasztásához

0
141
vászonképek kiválasztása

Az otthonod falai olyanok, mint az üres vászon. Akár néhány tájképpel, akár a kedvenceidet ábrázoló poszterekkel vagy vászonképekkel töltöd meg őket, mindegyik színt visz majd a házba, és sokat elárul arról, hogy ki is vagy valójában.

Ami minket illet, mi a vászonképekre esküszünk. Minden képünket a Vászonkép Szalon csapatától rendeltük, akik szinte egyedüliként 15 napos 100%-os pénzvisszafizetési garanciát vállalnak a termékeikre. Mindezt pedig azért merik ilyen bátran vállalni, mert valóban minőségi anyagokkal és eszközökkel dolgoznak.

No, de visszakanyarodva az eredeti témánkhoz, a mai cikkünkben adunk néhány igazán hasznos tippet, amelyeket megfogadva gyerekjáték lesz majd megtalálni a tökéletes vászonképeket.

A méret igenis számít!

Ha azt szeretnéd elérni, hogy az általad megrendelt vászonképek ne csak úgy lógjanak a falon, hanem a teljes teret összefogják, akkor a méretre mindenképpen oda kell figyelned. Amennyiben ugyanis túl kicsik vagy túl nagyok a választott képek, az azt sugallhatja, hogy valami nincsen helyén a térben. 

Továbbá a vászonképek méretét illetően még annyit tudnánk tanácsolni, hogy kövesd annak a bútornak az arányait, amely fölé akasztod majd őket! Legyenek ⅔ vagy ¾ akkorák, mint maga a bútorzat! Vagyis egy 125 centiméter széles fejtámla fölé elhelyezni kívánt képnek körülbelül 80-100 centiméter szélesnek kell lennie.

Amennyiben nem találnál ilyen méretkategóriát, akkor célszerű a nagyobbikat választani. Persze mindeközben azért a szoba méretét nem árt figyelembe venni, mivel a vászonképek falra akasztásának elsődleges célja a helyiség szépségének kiemelése.

Álló vagy fekvő képet válassz?

A vászonképek tájolásának eldöntése során a falfelület alakját célszerű figyelembe venni. Abban az esetben például, hogy ha két ablak közötti függőleges helyre szeretnéd őket felakasztani, akkor vásárolj álló tájolású képeket! Ezeknek köszönhetően ugyanis nagyobbnak, nyitottabbnak érződik majd a tér!

Amennyiben pedig egy széles, fedetlen falfelületre kerülnek a képek, mondjuk a kanapé vagy az ebédlőasztal fölé, akkor oda már jöhetnek a fekvő tájolású darabok, amelyek a falfelület 60-75%-át fedik le.

Milyen témájú képet válassz?

Ennek eldöntése talán a legnehezebb, mivel ez az egyéni preferencián múlik. De ha lehetne egy témát javasolni, akkor mindenképpen a természetet mondanánk. Ennek a szépségét ugyanis semmi sem győzheti le. 

Arról nem is beszélve, hogy könnyű elérést biztosít a boldogsághoz és a mentális egészséghez. Amikor ugyanis meglátsz egy természetfotót, az agyad ugyanúgy reagál, mintha éppen akkor kint lennél a természetben, amelynél nincs is jobb gyógyír. 

De mint ahogy említettük, ez csak javaslat, a döntés csakis rajtad áll!